Sedef, sık görülen ve kendini tekrarlayan bir deri hastalığıdır. Sedef; genetik, psikosomatik, çevresel ve bakteriyolojik faktörlerce etkilenen, genel anlamda bağışıklık bozukluğu kabul edilen, kronik bir deri hastalığıdır. Sedef hastalığı bulaşıcı olmayıp, kesin teşhisi deri biyopsisi yoluyla yapılmaktadır.
Bu hastalıktan muzdarip insanlar dünyada bazı ilaçlar bulabiliyorlar. Ancak, bu alanda Kübalı doktorların tedavilerinin etkinlikleri en ileri düzeyde olanlardır. Sedef hastalığı için en etkili tedavilerden birisi, doktor Dr. Carlos Miyares Cao tarafından, insan plasentasından geliştirilen ve suda çözünür bir topikal jel olan Coriodermina’dır. Tedavinin başarı oranı, lezyonların tamamen temizlenmesinde % 84.6; yaraların belirgin iyileşmesinde % 8.5 ve asgari iyileşme açısından % 5’dir.
İlerlemenin hiç sağlanmadığı ancak % 1.9 oranında görülür. Coriodermina doğrudan lezyonlara uygulandıktan sonra cildin katmanları tarafından emilir. Coriodermina’nın etkinliği, hastanın yaşına etkilenen bölgenin büyüklüğüne, hastanın kaç zamandır sedef hastalığından mustarip olduğuna ve tedavinin doğru uygulanmasına bağlıdır. Coriodermina tedavisi Havana’daki Centro de Histoterapia Placentaria’da 90’lı yıllardan beri geliştirilmiştir.